19 jan. 2011

Slutflabbat!

Vänner och fiender. Jag erbjuder er att ta del av min skaparvånda. Jan Schaman ska åter upp på Teater Tribunalens scen. Ämnet denna gång är våra föregångares kommunism och startar i skrivande stund med Echnaton och vackra Nefertiti som enligt mig och många andra genomförde den första dokumenterade kommunistiska revolutionen. Sedan är meningen den att vandra vidare genom historien via grekiska filosofins kommunism, den judisk kommunismen, den urkristna kommunismen och vidare fram till 1848. Max Beer är min ciceron. Som ni förstår är det ett ganska omfattande arbete och jag drabbas inte sällan av skrivkramp. Saken är att vi ska ha premiär den 26:e februari och det är snart! Därför tar jag gärna emot uppslag, texter, galla...

Vidare har Teater Tribunalen och jag olika uppfattningar om hur vi ska förhålla oss till borgerlig och kommersiell media. Jag har skrivit ett utkast till principer i saken som ifrågasats av de räddhågsna elementen på teatern. Jag upplever nämligen att vår uppgift är att skapa en parallell offentlighet. Jag kommer att lägga upp den vid intresse.

Nå, adjö och gör nu något viktigt, kamrater.Jan

4 kommentarer:

Sebastian Sporsén sa...

Detta ser jag fram emot mycket, herr Schaman!
(Och säkerligen många med mig)
Hurra för Schamanen!

Moa Backman sa...

Om det inte kändes så nyliberalt skulle jag säga att du var min idol. Jag vill också framföra en stilla önskan från fabrikens innersta om att den 26:e februari, på schamanens sanktuarium vid zinken, få lyssna till berättelsen om Pariskommunen, som så ofta förminskats och förvanskats.

fabbe sa...

Som sagts tidigare. Jag tror att spåret att läsa Michel Onfrays filosofins mothistoria (som nu är inne på det 3:e bandet av 6) ger dig många välbehövliga inspirationspuffar.
En snabbtitt får du genom googling på Onfray filosofi.
Kolla!
http://thomas1epikure.wordpress.com/2008/06/18/den-kristna-hedonismen/

http://tgs.blogg.se/2007/december/en-hyllning-till-hedonismen.html

Jan Schaman sa...

Ha, det funkar! Jag visste att jag skulle få hjälp och uppmuntran. Jag inkluderar gärna Pariskommunen på något sätt. Och fabbes tips ska följas! Tack!